Saturday, July 10, 2010

balek campus

hari nih genap 1 week aku kat sini..b'mula r kehidupan aku sbg student..huhu..
sedo x sedo dah part 5 ye aku nih..
tapi law sedara aku yg jauh2..yg aku mmg x kenal la kan..diaorg datang umah aku je mesti tanya kt mak aku cm nie "kak, ank kak yg nie (sambil menjuihkan mulut kearah aku) tingkatan brapa?" adehh..nasib la diaorg x tnya yg aku nih darjah berapa..huhu

entry kali nih aku nk b'kongsi cket la kesedihan aku..

X DAPAT HOSTEL..malang btol la sem nih ghamai bebeno student yg x dapat hostel..
n aku juga t'golong dlm golongan student yg malang itew!!

hai nasib ko la ieda..

problem demi problem yg menerjah sejak aku masuk kampus sem nih..sabo je la..
so, skang nie aku tinggal kt umah sewa la..ngan bff aku, lyna n akak2 senior yg aku baru je kenal..huhu..

korg paham2 je la kan..bila dok luar nih susah cket..nak2 mcm aku nie ha yg xde transport..
mmg la ade bas u yg bley naek, tp skali naek je da macam sardin bas tuh..
haha..
so, aku n lyna law nk g kelas b'jlan kaki je la..ya ampun, mula2 tuh sampai melecek kaki..sakit sih!!

hari tuh da jgk ayah aku tnya cam ni kat aku "nak ayah beli skuter ke?? senang cket nk g mana2"

errr...aku tolak tawaran ayah aku tuh..sebab aku nak swift..x dapat swift, viva pown jd la..huhu..
plus aku mmg x brani nk bwk skuter kt sini, ye laa kan jauh dari fmly..nak2 skuter rosak tgh jalan habis la nangis x b'lagu la aku..hahaha

tp kan bila aku pikiq btol2..benda2 mcm nie la yg wat aku b'dikari dalam proses untuk aku menjadi lebih matured!

2 comments:

AiZ said...

memang.. kadang-kadang kita tak dapat apa yang kita nak. tapi ade hikmah.. ^__^




Aiz latest entry
Bahaya di tempat yang ade WiFi
jana wang yang terbaru blogger
Kehebatan iklan pada minda kita
Facebook vs blogger



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Anonymous said...

a'ah..mungkin da hikmahnyer sume nih..cuma kta blum nmpak wat masa nih..